Monthly Archives: July 2014

Jeg vurderer helt klart

Jeg vurderer helt klart å søke om en ny familie. Forrige helg dro jeg og Kjell over grensa til Sverige for å ta vårens storhandel av snus, sprit og øl. Jeg hadde som vanlig slunken konto, så turen måtte finansieres av søstera mi. Hun ga meg penger til bensin, pluss litt ekstra for moro, i bytte mot at jeg kjøpte en steindyr flaske konjakk på systembolaget. Den skulle hun gi i bursdagsgave til mannen sin. Problemet var bar at Kjell og jeg gapte over litt mye ute på byen kvelden før vi skulle ta polhandelen. Det ble mange shots, mange tjejer som måtte få seg en drink av gutta på tur, og så videre.

Lang historie kort er at vi rett og slett ikke kunne ta oss råd til å kjøpe konjakken søster hadde bestilt. Vi ordnet en helt OK erstatning i 150-kronors klassen, og brukte resten av konjakkpengene på snus og vodka. Du skulle ha sett ansiktet til søstera mi da jeg overrakk Sverige konjakken. Du store. Ikke ville hun bry seg om hvor mye snus og vodka vi hadde fått for pengene hun vill sløse bort på en enkelt flaske konjakk.

Her kan du finne de beste vilkåren

Det kan trygt sies at når du tar imot en tjeneste fra søstera mi, gir hun deg ikke akkurat Norges beste vilkår for tilbakebetaling. Nei, du. Gjør hun noe for deg, skal det ytes tilbake så monner – helst med en gang, over lang tid, og med blod som innsats! I sommer spanderte hun noen tusenlapper på undertegnede slik at jeg kunne reise på ferie sammen med kompisen min, Kjell. Så snart jeg kom tilbake, var det rett på med striskjorta. Noen havrelefse kunne jeg bare se langt etter! Nei, du. Her har jeg blitt nødt til å vaske bilen, ta ungen med i barnehagen, hente ungen, passe ungen, mate ungen, og så videre. I tillegg kommer garasjerydding, hagearbeid, og all slags kjipe plikter, inkludert vasking av grillen.

Som om ikke det var nok, må jeg hjelpe svogeren min med allslags slavearbeid. Her om dagen brukte jeg timevis på å stable bokser i kjelleren på arkitektkontorer hvor han jobber. Søstera mi sier at jeg kan slutte å jobbe for henne, så snart jeg finner meg en ordentlig jobb, men hvordan kan jeg finne en jobb når hvert øyeblikk går med på å slite for henne?